Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

14 Ιουνίου 2016...Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.


Πολιτιστικό Κέντρο “Παναγιώτης Παλαμάς”
Αίθουσα "Αποστόλη Παπαντίνα"
Παλαμάς 43200 - Τηλ.6944585846
Μέλος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ)

Η 14η Ιουνίου έχει καθοριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας αυτής, ευχαριστoύμε όλους εκείνους τους ξεχωριστούς ανθρώπους που ως τακτικοί Εθελοντές Αιμοδότες αποτελούν τη βάση της παροχής ασφαλούς αίματος στη χώρα μας, προσφέροντας ένα πολύτιμο δώρο ζωής, χωρίς καμία ανταμοιβή αλλά και όσους συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση και την προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Φέτος το κεντρικό μήνυμα του εορτασμού είναι "Το αίμα μας ενώνει όλους /Blood connect us all", μήνυμα που προβάλλει την αλυσίδα αλληλεγγύης εθελοντής αιμοδότης – αίμα – ασθενής.

Κάθε χώρα, για να καλύψει τις ανάγκες της σε αίμα, χρειάζεται 60.000 φιάλες αίμα, σε 1.000.000 κατοίκους και άρα στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων απαιτούνται τουλάχιστον 600.000 μονάδες, από τις οποίες μόνο το 40% καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες. Αντίθετα, στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης το αίμα προέρχεται κατά 95-100% από εθελοντές αιμοδότες.

Ο εθελοντισμός δεν είναι φιλανθρωπία, είναι μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης με μοναδικό αντάλλαγμα την ικανοποίηση της προσφοράς. Είναι καιρός και στη χώρα μας να αλλάξουμε την εικόνα, με συνεχή και συστηματική ενημέρωση που θα νικήσει την άγνοια, την αδιαφορία και το φόβο γύρω από την αιμοδοσία και θα μας εξασφαλίσει επάρκεια αίματος από ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ.


Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Παλαμά, προσπαθεί να ενημερώνει και να παροτρύνει τους κατοίκους της περιοχής Παλαμά να συμμετέχουν στις αιμοδοσίες και να προσκαλεί το πιο υγιές κομμάτι της κοινωνίας ,την νεολαία, στις προγραμματισμένες αιμοδοσίες.Πρέπει να αντιληφθούν όλοι την τεράστια σημασία της προσφοράς αίματος. Να κινητοποιηθούν φορείς και σύλλογοι και να στηρίξουν την προσπάθεια μας.

Καλούνται οι αιμοδότες που υπάρχουν στα χωριά, να γραφτούν στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Παλαμά , για να έχουν άμεση πρόσβαση και εξυπηρέτηση στο αίμα. Πολλοί συμπολίτες έλυσαν προβλήματα υγείας με το αίμα των εθελοντών αιμοδοτών.

Όλοι έχουν δικαίωμα στην υγεία.
               Όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή. 

Με αφορμή
την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη  (14 Ιουνίου) καλούμε, όσους μπορούν, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε συνανθρώπους, προσφέροντας αίμα στις αιμοδοσίες που προγραμματίζουμε.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

     -Ο-                                                        -Ο-
             ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΚΑΖΟΥΝΗΣ                   ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΡΟΥΒΑΣ
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου