Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Επιτυχής ολοκλήρωση 3ου σεμιναρίου Α' Βοηθειών.

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Παλαμά 
Πολιτιστικό Κέντρο "Παναγιώτης Παλαμάς"
Αίθουσα "Αποστόλη Παπαντίνα"
Παλαμάς 43200 -Τηλ.6944585846
Μέλος ΠΟΣΕΑ
      Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Παλαμά σε συνεργασία με τον τομέα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το οποίο παρακολούθησαν 10 εκπαιδευόμενοι.
      Το πρόγραμμα ήταν διάρκειας 14 ωρών (ολοκληρώθηκε σε 4 εκπαιδευτικές ημέρες) και υλοποιήθηκε από την πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του Τομέα Νοσηλευτικής του Ερυθρού Σταυρού κ. Ντίνα Θεοδοσίου.

       Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να παράσχουν Πρώτες Βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος, με σκοπό τη διατήρηση της φυσικής ακεραιότητας του θύματος μέχρι την άφιξη των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης ή τη ασφαλή διακομιδή σε νοσοκομείο.
Οι θεματικές ενότητες του σεμιναρίου ήταν οι εξής:
1.   Εκτίμηση σκηνής συμβάντος- Σειρά παροχής Πρώτων Βοηθειών - Εκτίμηση κατάστασης θύματος - Φαρμακείο - Θλάσεις – Τραύματα – Αιμορραγίες (Εξωτερικές- Εσωτερικές)
Δήγματα (Ζώων – Εντόμων – Ψαριών) - Τσιμπήματα
2.    Διάστρεμμα – Εξάρθρημα – Κάταγμα - Χτυπήματα στο Κεφάλι (Διάσειση- Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις) - Κάκωση Σπονδυλικής στήλης -Εγκαύματα – Ηλίαση – Θερμοπληξία- Υποθερμία 

3.     Ηλεκτροπληξία - Επιληψία (γενικευμένη, εστιακή) - Κρίση πανικού - Πυρετικοί σπασμοί - Λιποθυμία - Αντιμετώπιση θύματος με απώλεια αισθήσεων - Θέση Ανάνηψης Shock (Σοκ) - Ξένα Σώματα ( μάτι, αυτί, μύτη) - Πνιγμονή από ξένο σώμα (σε ενήλικα, παιδί, βρέφος)-Επίδειξη Heimlich - Ασφυξία - Καρδιακό επεισόδιο (Έμφραγμα – Στηθάγχη) - Καρδιακή Ανακοπή –Βασική Υποστήριξης Ζωής (ΚΑΡΠΑ) σε ενήλικα, παιδί, βρέφος- Πνιγμός.
     Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την εκπαιδεύτρια του Ε.Ε.Σ κ. Ντίνα Θεοδοσίου για την πολύτιμη βοήθεια της στην υλοποίηση αυτού του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, για την άψογη συνεργασία που είχαμε μαζί της και να συγχαρούμε και αυτή αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για το κοινωνικό έργο που επιτελούν.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 
-Ο-                                            -Ο-
        ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΚΑΖΟΥΝΗΣ               ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΡΟΥΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου