Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Με επιτυχία η πρώτη δόση της 22ης αιμοδοσίας του Σ.Ε.Α.Π.


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015 το πρωί, η  22η   Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σ.Ε.Α.Π. στο Κ.Υ. Παλαμά.
Με την συνεργασία της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Καρδίτσας, συγκεντρώθηκαν  65 πολύτιμες μονάδες αίματος, ξεπερνώντας έτσι τις 350 μονάδες αίματος συνολικά στην Τράπεζα Αίματός μας, ενώ υπήρξαν και επιπλέον άτομα που, αν και το επιθυμούσαν, δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν για ιατρικούς λόγους.

 

 Ήταν η πρώτη αιμοδοσία που αποφασίστηκε απο κοινού απο το Σ.Ε.Α.Π. και την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Καρδίτσας να γίνει σε δυο ¨δόσεις¨, σε δυο διαφορετικές ημερομηνίες (22 Σεπτεμβρίου & 06 Οκτωβρίου κατά αλφαβητική σειρά).
Αποδείχθηκε στην πράξη ότι εξυπηρετεί περισσότερο όλους αυτή η τακτική (αιμοδότες, νοσηλευτικό προσωπικό, Σ.Ε.Α.Π.) καθώς -το κυριότερο- δεν υπήρχε μεγάλη αναμονή για τους αιμοδότες, το προσωπικό δούλευε σε νορμάλ συνθήκες και γενικά υπήρχε μια καλή ροή σε όλα.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ήταν το γεγονός ότι για μια ακόμη αιμοδοσία έδωσαν το παρών και νέοι άνθρωποι οι οποίοι θέλησαν για πρώτη φορά να προσφέρουν. Ήρθαν για πρώτη φορά και έδειξαν την ευαισθητοποίηση τους στον Εθελοντισμό και την προσφορά αποδεικνύοντας ότι έχουν κατανοήσει τη μεγάλη σημασία της παρακαταθήκης αίματος τόσο για τους ίδιους όσο και για τα δικά τους άτομα και τους γύρω τους.

Οι διοργανωτές  ευχαριστούν όλους τους εθελοντές αιμοδότες, που παραβρέθηκαν στην αιμοδοσία, εκφράζοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αγάπη τους προς τον συνάνθρωπό τους, μίας και το αίμα ούτε παράγεται αλλά ούτε και αντικαθίσταται παρά μόνο προσφέρεται!!!

Περιμένουμε όλα τα μέλη του συλλόγου που δεν έδωσαν αίμα την περασμένη Τρίτη αλλά και όλους όσους επιθυμούν, να έρθουν (ανεξαρτήτως επωνύμου πλέον) στο δεύτερο σκέλος της 22ης αιμοδοσίας που θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 06 Οκτωβρίου 2015 τις ίδιες ώρες (08:30-13:30) στο Κ.Υ. Παλαμά. 

Στράτος Πέτρου
Το προσεχές τριήμερο 25-26-27/09 ο έφορος αίματος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Παλαμά, Στράτος Πέτρου, εκπροσωπώντας το σύλλογο θα παραβρεθεί στην 28η Αμφικτιονία που θα διεξαχθεί στην Λαμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου