Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Κοπή πίτας 2018 και βραβεύσεις αιμοδοτών.

        Παρουσία πλήθους κόσμου και σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Παλαμά "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" .
      Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου 2018, στο cafe ENVY στην κεντρική πλατεία του Παλαμά, παρουσία πλήθους μελών και φίλων του Συλλόγου, εκπροσώπων φορέων, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.
       Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άνοιξε με το χαιρετισμό του Γεν. Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Α. Παλαμά κ. Ευάγγελου Τρουβά ο οποίος, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε εκ μέρους του Δ.Σ. όλους τους παραβρισκομένους, έκανε μια σύντομη αναφορά στη λειτουργία του συλλόγου :
      "Ο ΣΕΑΠ ιδρύθηκε το 2008 από ευαισθητοποιημένους ανθρώπους με εθελοντική προσφορά. Αριθμεί πλέον περίπου 500 μέλη εκ των οποίων πάνω από 300 είναι ενεργά. Για το 2017 αξίζει να αναφέρουμε ότι η συλλογή μονάδων αίματος έφτασε τις 545 φιάλες. Για όσους γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις πρόκειται, τηρουμένων των αναλογιών, για έναν πολύ μεγάλο αριθμό. Η μαζική πλέον προσέλευση των συμπολιτών μας στις αιμοδοσίες, μας υποχρέωσε να χωρίσουμε την κάθε αιμοδοσία σε δύο ημέρες και δημιουργήσαμε ηλεκτρονικό αρχείο για τον κάθε αιμοδότη ξεχωριστά, ώστε να εξυπηρετείται αμεσότερα σε κάθε αιμοδοσία.
        Από το 2013 είμαστε μέλη της Π.Ο.Σ.Ε.Α. Προσπαθούμε να διαδώσουμε την ιδέα της εθελοντικής ΜΗ αμειβόμενης αιμοδοσίας. Προσεγγίζουμε και ενημερώνουμε την νεολαία. Έχει συγκροτηθεί ήδη η Επιτροπή Νέων Αιμοδοτών που βοηθάνε το Δ.Σ. και ετοιμάζουν την νέα γενιά αιμοδοτών. Ήδη έχει κατέβει ο μέσος όρος ηλικίας των αιμοδοτών. Στην επόμενη αιμοδοσία έχουμε προσκαλέσει τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων του Παλαμά (την ΣΤ’), να έρθουν να δουν τη διαδικασία και να ενημερωθούν από τους ιατρούς.
        Ο κόσμος μας εμπιστεύεται και μας στηρίζει και αυτό μας υποχρεώνει να κάνουμε ολοένα και περισσότερα πράγματα. Το αγκάλιασμα του κόσμου και η απήχηση που βρίσκει χρόνια τώρα η προσπάθειά μας, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το πολύπλευρο έργο που αναπτύσσουμε. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους εκείνους που συμμετέχουν ενεργά στις αιμοδοσίες που διοργανώνει ο Σύλλογος και έχουν δημιουργήσει τέτοια δυναμική (τράπεζα αίματος) ώστε να εξυπηρετείτε άμεσα οποιοδήποτε περιστατικό προκύψει.Ευχαριστούμε επίσης όλους τους συμπολίτες μας για τις δωρεές προς το σύλλογο με τις οποίες, λειτουργώντας ανταποδοτικά προς το σύνολο, αναπτύσουμε φιλανθρωπική δράση. Δεσμευόμαστε ως Δ.Σ. να το συνεχίσουμε.
        Άψογη είναι η συνεργασία μας με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας και με το Κέντρο Υγείας Παλαμά. Στηρίζουμε τη λειτουργία του Νοσοκομείου Καρδίτσας (τώρα μάλιστα επιβάλλεται ακόμη περισσότερο μετά την απαγόρευση της αιμοδοσίας στην Καρδίτσα από το Ε.ΚΕ.Α.) και καλούμε όλους τους αιμοδότες να προσέρχονται στις αιμοδοσίες του συλλόγου.
       Σας καλούμε να δώσουμε βροντερό παρών στην επόμενη αιμοδοσία την Πέμπτη 25/01 και την Πέμπτη 08/02 στο Κ.Υ. Παλαμά." 
      Ακολούθησε η κοπή της πίτας απο τα μέλη του Δ.Σ. και η καθιερωμένη πλέον απονομή πλακετών και αναμνηστικών διπλωμάτων σε όσους εθελοντές αιμοδότες συμπλήρωσαν 10 και 20 αιμοδοσίες σαν μέλη του Σ.Ε.Α.Π. τους οποίους αξίζει να μνημονεύσουμε και μπορείτε να τους δείτε παρακάτω: 
       
      Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έκλεισε με την ανάδειξη της τυχερής της βραδιάς η οποία ήταν η κ. Σωτηρία Τσούπου -που είναι και ενεργός αιμοδότης- κερδίζοντας ένα tablet, προσφορά του Συλλόγου.
     
      Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Διευθυντής του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Κων/νος Αθανασίου συνοδευόμενος από προσωπικό του τμήματος και την ιατρό κ. Ευαγγελία Παπαδημητρίου, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παλαμά κ. Ιωσήφ Χρούμπ κ.α. Επίσης παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Παλαμά.

       Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη, τους φίλους, τους εθελοντές, τους φορείς του Δήμου, καθώς και τους έγκριτους επιστήμονες και όλους όσους παρευρέθηκαν και συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

       Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά με υγεία.

Για το Δ.Σ.
-Ο-                                                     -Ο-
       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αλέξανδρος Γκαζούνης                       Ευάγγελος Τρουβάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου