Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Πρόσκληση στην 46η εθελοντική αιμοδοσία.

 

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021 

“Βγαίνουμε από το σπίτι για να δώσουμε αίμα”.

Αγαπητοί αιμοδότες...

- Οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ποτέ, ενώ έχει παρατηρηθεί ότι αυξάνονται την περίοδο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς λόγω μείωσης της καθιερωμένης προσφοράς αίματος. Ιδιαίτερα φέτος, λόγω των κλυδωνισμών που προκάλεσε η πανδημία COVID-19 στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, υπήρξε μικρότερη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών στις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων, με αποτέλεσμα τα αποθέματα αίματος της χώρας να μειωθούν σημαντικά και να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς που το έχουν ανάγκη.

- Στην 46η αιμοδοσία της προσεχούς Τρίτης, 2 Φεβρουαρίου 2021, καλούμε τα μέλη μας, όσους δεν αιμοδότησαν στην προηγούμενη αιμοδοσία και γενικότερα όποιοι το επιθυμούν, να δώσουν αίμα.  Οι αιμοδότες προσέρχονται με αίσθημα ευθύνης, χωρίς φόβο και προσφέρουν το αίμα τους για όσους το έχουν ανάγκη.

- Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Παλαμά , σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, από τις 08:30 μέχρι τις 13:00.

- Μπορούν να δώσουν αίμα και όσοι-ες έκαναν το εμβόλιο για τον κορονοϊό τις προηγούμενες ημέρες.

- Μπορούν να δώσουν αίμα και όσοι-ες νόσησαν από τον COVID-19 και έχει παρέλθει ένας (1) μήνας από τότε.

- Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλούς αιμοδοσίας σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του E.ΚΕ.Α. (θερμομέτρηση κατά την είσοδο, αποστάσεις, μάσκες, αντισηπτικά).

- Συμπληρώνουμε το έντυπο “ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ” και στο πεδίο Β1 συμπληρώνουμε χειρόγραφα "συμμετοχή σε προγραμματισμένη αιμοδοσία του ΣΕΑ Παλαμά” ή στέλνουμε SMS στο 13033 γράφοντας: τον αριθμό 1, Ονοματεπώνυμο και διεύθυνση.

- Να γνωρίζετε τον ΑΜΚΑ σας και να έχετε μαζί σας την κάρτα εθελοντή αιμοδότη (τα μέλη).

 Κοπή βασιλόπιτας

Τηρώντας την παράδοση ο Σ.Ε.Α. Παλαμά θα κάνει την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Με κλήρωση μεταξύ των αιμοδοτών θα βρεθούν δύο τυχεροί (ένας από την αιμοδοσία της Τρίτης και ένας από την έκτακτη αιμοδοσία της 29/12/2020) οι οποίοι θα κερδίσουν από ένα ποδήλατο! Επίσης σε κάθε αιμοδότη θα μοιραστεί συμβολικά και από μία μάσκα με το λογότυπο του συλλόγου.

 Οδηγίες για τον εθελοντή αιμοδότη

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

    - Να είσαι 18-65 ετών

    - Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία

    - Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες

    - Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας

    - Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες.

 ...και στην εποχή του κορωνοϊού, δίνουμε αίμα! Με αίσθημα ευθύνης, βγαίνουμε από το σπίτι για να δώσουμε αίμα και να χαρίσουμε ζωή στους συνάνθρωπους μας που το έχουν ανάγκη!

Δώσε Αίμα και χάρισε το σημαντικότερο δώρο, τη ζωή!

Για το Δ.Σ.

                                           -Ο-                                             -Ο-

                          Πρόεδρος                                Γεν. Γραμματέας

                            Αλέξανδρος Γκαζούνης                  Ευάγγελος Τρουβάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου