Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Ογδόντα τέσσερις (84) μονάδες αίματος στην 1η ημέρα της 46ης αιμοδοσίας! Κοπή βασιλόπιτας και δώρα στους αιμοδότες!

     Συγκινητική ήταν η προσέλευση στην πρώτη φάση της 46ης εθελοντικής αιμοδοσίας που έγινε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων την Τρίτη 2/2/2021, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

    Οι αιμοδότες του Παλαμά, για άλλη μια φορά, έδωσαν δυναμικό παρών ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του συλλόγου μας, προσφέροντας συνολικά ογδόντα τέσσερις (84) μονάδες αίματος, δίνοντας μια "ανάσα" και στα αποθέματα του τμήματος αιμοδοσίας του Γεν. Νοσοκομείου Καρδίτσας, τα οποία λόγω της πανδημίας έχουν "στεγνώσει".

    Παράλληλα έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας. Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο (αιμοδότης) πάτερ Κωνσταντίνος Γιολδάσης. Τυχερή ήταν η ιατρός κ. Ευαγγελία Παπαδημητρίου που κέρδισε δώρο μια τοστιέρα. Κληρώθηκαν επίσης δύο ποδήλατα για τους αιμοδότες. Στην κλήρωση μπήκαν όσοι αιμοδότησαν στις 29/12/2020 και αυτοί της 2/2/2021. Τυχεροί ήταν ο Κωνσταντίνος Μουτσάνας του Ευαγγέλου και ο Θωμάς Καλλιώρας από τα Ορφανά. Όλοι οι αιμοδότες φεύγοντας έπαιρναν από ένα ημερολόγιο και μια μάσκα, προσφορά του συλλόγου και φυσικά ένα κομμάτι της πίτας.

    Εν μέσω της πανδημίας, σε όλη την Ελλάδα μειώθηκαν δραματικά τα αποθέματα αίματος, ενώ εμείς στον Παλαμά -χάρη στην αστείρευτη ευαισθησία των συμπολιτών μας- πετύχαμε ρεκόρ διετίας (2019-2020) με συλλογή 1055 μονάδων αίματος! Δώδεκα χρόνια λειτουργίας του συλλόγου συμπληρώθηκαν φέτος και έχουν συγκεντρωθεί συνολικά πάνω από 5000 μονάδες αίματος!!! Δώδεκα χρόνια προσφοράς σε ασθενείς συμπολίτες μας. Και συνεχίζουμε.....

    Ένα μεγάλο ευχαριστώ από το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Παλαμά στους Παλαμιώτες (και όχι μόνο) εθελοντές αιμοδότες μας που ακούραστοι συνεχίζουν να προσφέρουν, βοηθώντας τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

    Προτρέπουμε ακόμα περισσότερους να γίνουν εθελοντές αιμοδότες…Κοιτάξτε, ρωτήστε, μάθετε…Τόσοι συνάνθρωποι μας, μας χρειάζονται….Αύριο μπορεί να είμαστε ένας από εμάς!

    Ευχαριστούμε επίσης πολύ τις ιατρούς κ. Ευαγγελία Παπαδημητρίου και κ. Βασιλική Γαλάνη, όπως και το υπόλοιπο νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας που για ακόμη μια φορά ήταν άψογο και πάντα με το χαμόγελο! Και ας μη σήκωσαν κεφάλι για 5 ώρες!.

    Περιμένουμε ακόμη περισσότερους αιμοδότες στην 2η φάση, με την οποία θα ολοκληρωθεί η 46η αιμοδοσία, την μεθεπόμενη Τρίτη 16/2/2020 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Παλαμά.

Και μη ξεχνάμε: Δίνοντας αίμα, χαρίζουμε ζωή!

Για το Δ.Σ.

-Ο-                                            -Ο-

    Πρόεδρος                           Γεν. Γραμματέας

Αλέξανδρος Γκαζούνης            Ευάγγελος Τρουβάς 
 



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου