Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Επιτυχής ολοκλήρωση του 4ου Σεμιναριου Α' Βοηθειών απο τον ΣΕΑ Παλαμά.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την περασμένη εβδομάδα (20/11/2019) το 4ο σεμινάριο πρώτων βοηθειών που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Παλαμά σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό.

Το πρόγραμμα ήταν διάρκειας 12 ωρών (ολοκληρώθηκε σε 3 εκπαιδευτικές συνεδρίες), το παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή 14 μέλη και φίλοι του συλλόγου μας και υλοποιήθηκε από την πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του Τομέα Νοσηλευτικής του Ερυθρού Σταυρού κ. Ντίνα Θεοδοσίου. 
Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να παράσχουν Πρώτες Βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος, με σκοπό τη διατήρηση της φυσικής ακεραιότητας του θύματος μέχρι την άφιξη των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης ή την ασφαλή διακομιδή σε νοσοκομείο.
 
Η εκπαίδευση ακολουθεί τα πρότυπα της Δια Βίου Μάθησης, εφαρμόζοντας πέρα από τη θεωρητική διδασκαλία την πρακτική εφαρμογή των δεξιοτήτων που αποκτούν οι εκπαιδευόμενοι, οι οποίοι με την ολοκλήρωσή της αποκτούν πτυχίο Βασικών Γνώσεων Πρώτων Βοηθειών.

Σύμφωνα και με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, η εκπαίδευση όλων των πολιτών στην βασική παροχή Πρώτων Βοηθειών μπορεί να αποβεί σωτήρια για τη ζωή ενός συνανθρώπου μας έως ότου φθάσει εξειδικευμένη βοήθεια.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε, για μια ακόμη φορά, την εκπαιδεύτρια του Ε.Ε.Σ κ. Ντίνα Θεοδοσίου για την πολύτιμη βοήθεια της στην υλοποίηση και αυτού του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, για την άψογη συνεργασία που είχαμε μαζί της και να συγχαρούμε και αυτή αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για το κοινωνικό έργο που επιτελούν.

 
Για το Δ.Σ.

-Ο-                                         -Ο-
     Πρόεδρος                       Γεν. Γραμματέας

Αλέξανδρος Γκαζούνης        Ευάγγελος Τρουβάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου